i will follow u.............

dah berape ribu orang peminat kawan saya tanya kenapa xletak option untuk orang jadi follower kat blog nih?? ok tipu....hehehe tapi memang ade la kawan2 tanya kenape xletak.... 
jawapan saya "xnak la...nanti kalau orang tengok total follower saya sama dengan total peminat dato' siti, sure orang jeles"  hahahaha.....
ok xlawak atie!!! DUSHHHH
saje je la xnak letak....saya berblog cuma untuk suka2. bukan nak cari side income ke, peminat ke.....ape2 je la. cuma untuk suka2. :)

to syira or sape2 yang curios nak tahu macamane nak jadi follower if blog tuh xde option untuk jadi follower, meh aku tunjuk camane cara nak jadi kepochi follower....

lepas sign in macam biase, kita akan di bentangkan seperti gambar di bawah...

sama x?? kalau xsama, cari sampai sama....hehehe
scroll bawah sket then click kat button ADD seperti yang di tunjukkan oleh gambar di bawah.....skema gila ayat aku....

pas da click akan keluar cam kat gambar bawah nih....
masukkan url follower yang hangpa nak follow tuh....
pastu click next....
 next step dia akan tanya hangpa nak follow sebagai apa....
kalo hangpa pilih follow publicly, pemilik blog tuh boleh tahu la hangpa follow blog dia..
kalo hangpa pilih anonymously, pemilik blog tuh xtahu la hangpa follow blog dia....
kalo korang tiada keberanian pada diri sendri,aku cadangkan korang pilih 
anonymously kat blog lelaki hensem2 sahaje. hahahaha
apa aku ajar nih??? ok abaikan~~~~
 pastu click la button FOLLOW seperti yang di tunjukkan oleh arrow di atas....
so blog yang hangpa nak follow tuh akan tersenarai la kt dashboard hangpa seperti di bawah....

hangpa boleh la ikuti sebarang update blog yang hangpa nak follow tuh....

p/s: kalau xfaham, sorry.....xreti la nak terang camane. kalau faham and da succes, sila upah saya KFC. hehehe

sedia berkhidmat untuk negara blogger,


6 comments:

...❀ fara ❀... said...

ohh macam ni. hakhak...
(betapa buta IT nya aku! ishk~)

atie said...

xpe2...
aku dulu pon macam ko jgak~~~

... said...

salam.
oo..lari topik sat.blog ni takde shoutbox? :D

atie said...

kumslm
shout box xde....tapi kat tepi tuh ade chatting kat ym...

eB ezrin said...

alamak byk stepnyer yer? hu3

atie said...

kak eb...feeling RETISSS :p hihihi