IVF-part 6- result!

assalamualaikum.....hai korang..

ok as promise dalam entry sebelum ni...
RESULT beta HCG.

sebelum tu, nih ubat-ubatan after FET aritu.

dupahston, utrogestan (ye kot ejaan cmgini), and acid folic.

kalau ingat entry lepas2, day 6 after FET kan aku dah ikut husben g penang.
travel jauh dah tu kire... *sila jangan contohi*
so nak ke penang kan lalu kuala terengganu dlu,
singgah buat beta HCG kat bp lab.
day 6 dah buat beta. hahahahah
suppose doc suruh buat 7/4.
masa tu baru 3/4...
ni pon puas bergaduh dengan husben.
die xbagi buat, tapi aku berkeras nak buat!
gaduh sampai nages ok :p
n mestilah orang sakit pdhal xsakit ponn menang.
bayaran rasenya kalau xsalah aku, rm 60-70
result dapat ke esokkan hari.
aku request by emel sbb dorang kate dorang xreveal result by phone.
hurmmm ape2 je lah...

so esoknya tu, aisehhh bdebar tunggu result. hahaha
dapat emel bfore lunch hour. bagus!!
aku bayang kan dapat lewat2 petang.
tengok result, bacaan 16 je. quite low la kan.
so mcm ish pregnant ke x pregnant ni....

since xpercaya, singgah watson beli upt.
tu pon menipu husben cakap nak beli shampoo. hahaha
sbb die xbagi buat...die takut aku kecewa sbenarnye.
die suh tggu on 7/4 je repeat beta HCG tu.
tapi tahu2 je lah bini keras kepala ni cmane!! :p

dia g kje, laju2 buat upt.
yup tgahari after lunch masa tu.
tadaaaaaa....dapat samaar2.
tapi still jugak xhepi lagi sbb duk baca
chemical pregnancy la ape la.


hueben g keje, i is boring duk rumah dia.
tv ade, tapi xde siaran.
internet pon ade kalau nk online movie, tapi xde mood.
so, iron baju keje dia sampai habis.
*mithali sangat rasa!*

pernah sekali tu, die balik keje.
so keluar la g mall..
aku cakap la aaku lenguh kaki.
kan biasa kt shopping mall kan ade pusat urut thai tu...
masuk la cakap nk urut kaki je...
n pesan siap2 buat slow2 sebab pregnant.
sambil tu aku google2.
dah urut sebelah kaki kiri which is kaki ni lah pon yg lenguh sangat,
dangggggg!! terbaca la blog dr.zubaidi xsalah,
early pregnancy xdisarankan mngurut.
tunjuk kat husben,
terus die suruh minah tu stop!
hahahahaha tercengang member!!
bayar still full la walau sbelah kaki pon :p
serius masa tu bersalah sangat rasa.
sedih, kecewa semua ade! T____T

so on 7/4 tu, xg buat lagi repeat beta.
tapi test pakai upt strip yg murah 80sen tu,
naik la samar2.
*bosan duk rumah*

so on 8/4 tu,
before balik tengganu, g lah buat repeat beta HCG kat KPJ PENANG.
dapat result tinggi plak tu.
masa nih husben dah nampak sengih2 mcm kerang busuk.
kali ni die baru yakin skit. pfttttt
*alhamdulillah*

sampai rumah mama,
baru buat pakai digital punya.
as kenangan...
husben pon first time tengok. so dia jakun la jugak :p

buat pakai yg strip murah pon, dah naik terang. :)

rasenye entry kali ni kemuncak la kot bercerita 
psl IVF untuk tahun ni....insyaallahhhh
huhuhu 
unlesssssssss, allah tarik balik nikmat yang telah di berikan.
nauzubillah...



p/s: xde niat nak menunjuk2, jauh lagi berbangga...ni semua kenangan untuk aku.
yang mana baik, korang jadikan pedoman. yang buruk2 jangan ikut! hahaha
 




2 comments:

muis ismail said...

tahniah sis..harap harap adala rezeki sy nanti.
btw tq sudi jengah blog saya. :)

me suya said...

atie.. so happy for your journey..ho la kito2 yg menghadap journey gini mmg akan keep all the track and records. mak buyung xlamo dah nak jadi mommy.. tc tie.